XIII Ogólnopolski Festiwal Dobrego Smaku już w dniach 15-18 sierpnia 2019 w Poznaniu

Program 2019

 

O poszczególnych wydarzeniach tegorocznej edycji Festiwalu informujemy na bieżąco naszym profilu na Facebook’u

Pełen program Ogólnopolskiego Festiwalu Dobrego Smaku 2019 opublikujemy tutaj 15 lipca 2019

 


 

Program XII Ogólnopolskiego Festiwalu Dobrego Smaku, 15 – 18 sierpnia 2018, Poznań

Program XII OFDS ogłosimy tutaj 15 lipca 2018. Polub nasz profil na Facebook’u gdzie na bieżąco zapowiadamy tegoroczne wydarzenia.

 

Środa, 15.08.2018

Jarmark Dobrego Smaku
Stary Rynek, 11.00 – 22.00

laboratorium smaku:
Twarogi z Gienem Mientkiewiczem
Restauracja Pod Niebieniem, 16.00, bilety* 

wino:
Polskie Wina - lubuskie i dolny śląsk – degustacja (odpłatna)
Wino na Kieliszki, Młyńska 12, 18.00 – 00.00

muzyka:
Festiwal Integracje – korowód i występy zespołów folklorystycznych
Stary Rynek, 11.30 – 13.00

 

Czwartek, 16.08.2018

Jarmark Dobrego Smaku
Stary Rynek, 11.00 – 22.00

warsztaty:
Podroby i wołowina z Adamem Chrząstowskim
studio kulinarne The Kitchen, 18.00 www.thekitchenstudio.pl, tel. 535 355 047

laboratorium smaku:
Polskie wina - lubuskie i dolny śląsk
Wino na Kieliszki, Młyńska 12,  18.00, bilety* 

pokaz kulinarny:
Pokaz kulinarny Jana Kuronia
Scena na Quadry, Stary Rynek, 17.00

wino:
Polskie Wina - lubuskie i dolny śląsk – degustacja (odpłatna)
Wino na Kieliszki, Młyńska 12, 18.00 – 00.00 

degustacja:
CZERNINA 2018, degustacja zup zgłoszonych do konkursu
Ogródek Restauracji Pod Niebieniem, 16.00 – 18.00

konkurs:
CZERNINA 2018 – konkurs restauracji. Ogłoszenie wyników.
Stary Rynek, 18.00

muzyka
Jazz pod fontannami
Stary Rynek, 17.00 – 21.00

 

Piątek, 17.08.2018

Jarmark Dobrego Smaku
Stary Rynek, 11.00 – 22.00

warsztaty:
Kuchnia Arabska z Mają Skorupską
Akademia Kulinarna SPOT. To EAT, 18.00, www.spot.poznan.pl

laboratorium smaku: 
kozie sery i nalewki
Restauracja Pod Niebieniem, 17.00, bilety*  

wykład:
Prof. Fabio Paracecoli, University of New York, “Food, pop culture and politics”, wykład w j. angielskim, tłumaczony na j. polski
Restauracja The Time, Młyńska 12, 12.00 

warsztaty:
UGOTUJ MI, TATO – warsztaty z Tomaszem Jakubiakiem
CookUp Studio Kulinarne, godz. 17.30, www.cookup.pl, tel. 692 493 678

wino:
Polskie Wina - lubuskie i dolny śląsk – degustacja (odpłatna)
Wino na Kieliszki, Młyńska 12, 18.00 – 00.00 

konkurs:    
Polska Nalewka Roku. Ogłoszenie wyników.
Stary Rynek, 20.00

degustacja:
Polska Nalewka Roku 2018 – degustacja nalewek zgłoszonych do konkursu.
Wino na Kieliszki, Młyńska 12, 21.00 – 23.00, obowiązują zaproszenia*

muzyka:
Jazz pod fontannami
Stary Rynek, 17.00 – 21.00

 

Sobota, 18.08.2018

Jarmark Dobrego Smaku

Stary Rynek, 11.00 – 22.00

wino:
Polskie Wina - lubuskie i dolny śląsk – degustacja (odpłatna)
Wino na Kieliszki, Młyńska 12, 18.00 – 00.00 

eko-targ:   
Smaczne Lato w Mieście na Zielonym Targu. Targ produktów ekologicznych, degustacje potraw przygotowanych na bazie produktów od lokalnych eko-producentów.
Plac Bernardyński, 7.00 - 14.00

dla całej rodziny:
KUCHNIA – spotkania pokoleń. BEZPŁATNE warsztaty dla całej rodziny – zapraszamy wszystkie pokolenia.
Ugotuj z nami i stwórz swój Przepiśnik Rodzinny. 
Prowadzi: Katia Roman-Trzaska

Stary Rynek, okolice ul. Wronieckiej, 11.00 – 18.00

muzyka:
Jazz pod fontannami
Stary Rynek, 17.00 – 21.00

 

Niedziela, 19.08.2018 

Jarmark Dobrego Smaku
Stary Rynek, 11.00 – 19.00

degustacja:
Kiełbasa Biała Parzona Wielkopolska, pokazy kulinarne i degustacje
Stary Rynek, 12.00 – 18.00

*bilety, zaproszenia i wejściówki na wydarzenia oznaczone gwiazdką: 
 Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie obsługi JavaScript., tel. 696 388 936